Olivier vrancken

11.04 — 13.04.2014

Pop-up expo van Olivier Vrancken in het kader van De Coöperatieve.

vernissage vrijdag 11.04 van 19-22u
zaterdag 12.04 & zondag 13.04 open van 14-18u

Olivier Vrancken, geboren Antwerpenaar maar intussen in Breda gebaseerd, gaf zijn job als grafisch vormgever op om zich volledig te kunnen toeleggen op zijn kunst. Zijn schilderijen en collages bevolkt hij steevast met allerlei menselijke wezentjes die met elkaar verbonden zijn en tegelijk abstraheert hij hun onderlinge interactie.

In 2011 presenteerde Olivier Vrancken zijn allereerste solotentoonstelling in China nog wel. De expo heette Alter Echo en vond plaats in galerie Chiyumo in Dali in de Chinese provincie Yunnan. Het bewijs dat hij met zijn intrigerende kunst een internationaal publiek kan bekoren. Vranckens beeldtaal is dan ook universeel en refereert daarin aan de jaren ’60 en ’70 met knipogen naar architectuur, psychologie en zowel primitieve als abstracte kunst.

Na de kunsthumaniora volgde Vrancken een opleiding Grafische vormgeving & Illustratie aan de St-Lucas Hogeschool in Antwerpen. Nadien werkte hij ruim tien jaar als freelance grafisch vormgever in Nederland en dat voor zowel commerciële als niet-commerciële opdrachtgevers. Canvas en papier zijn momenteel diens favoriete dragers voor de abstract-gedetailleerde kleurrijke boodschappen.

olivier vrancken

curator: Alley

Witte Nonnestraat 12
3500 Hasselt