POINTDEXTR

26.08 — 28.11.2015

In Up the wizard’s sleeve tovert Alley Pointdextr uit de mouw. En zoals je een kloeke urban dictionary kan gebruiken om alle facetten van het lemma Wizard Sleeve ten volle te bevatten, zo breedvoerig is ook ‘s mans grafische talent. Niet van de poes.

Pointdextr begon al vrij jong een eigen universum uit te tekenen op papier en met potloden, geïnspireerd door hiphop, strips en zelfs heavy metal. De Limburger studeerde Grafische Vormgeving en Grafiek aan het Sint-Lucas in Gent waar hij in 2004 zijn master haalde maar ook terecht kwam in een creatieve scene van street artists. Zo maakte hij deel uit van het roemruchte collectief Zetka, al oogstte hij met zijn unieke stijl – waarin vorm en kleur tot visuele explosies leiden – heel veel respect voor de Pointdextr-credits.

Pointdextr houdt er niet alleen een breed repertoire op na inzake materiaal en beeldtaal, als één van de founding fathers van TOYKYO kanaliseert hij ook zijn artistieke ideeën via deze studio. De in 2006 opgerichte multidisciplinaire designstudio is, net als Pointdextr zelve, gebaseerd in Gent en verovert van daaruit de wereld met opdrachten voor hippe fashion brands en andere keurmerken maar vooral ook met albumcovers voor een resem Top-notch artiesten gaande van Safi & Spreej, Ronnie Flex tot en met Tourist LEMC en Lange Frans.

www.toykyo.be
www.instagram.com/toykyo
http://twitter.com/Pointdextr