staynice

01.11 — 11.01.2014

De grafische hoffelijkheid van Staynice presenteert ten paleize Alley in Hasselt. De Brabantse bloedbroeders Rob en Barry van Dijck, gepokt en gemazeld in de graffiti scene van Breda en contreien, presenteren van 1.11.13 tot 11.01.14 hun vrij en vrank grafische werk.

Het verhaal van Staynice is geënt op de bijzonder band tussen de broers Rob en Barry van Dijck. Beide studeerden ze in 2006 af aan de academie voor kunst en vormgeving St. Joost in hun thuisstad Breda. De twee hebben een verleden in de graffiti, maar zijn volledig in de ban van hun gedeelde passie: grafische kunst. Nog tijdens hun opleiding droomden de broers er al van samen een grafisch bureau op te zetten en de nominatie voor de St. Joost Penning voor de meest veelbelovende afgestudeerde studenten zette hen op weg van Staynice een levensdoel te maken.

De heren mogen dan al de graffiti ontgroeit zijn, ze houden er naar eigen zeggen niet alleen een onaangepaste manier van werken aan over, ook het typografische vertrekpunt in hun werk valt er door te verklaren.
Ongewoon grote formaten schrikken evenmin af, integendeel. De hang naar muren delen ze nog steeds. Vandaag de dag kan Staynice prat gaan op een bijzonder gevarieerd portfolio gaande van huisstijlen tot muurprints en van illustraties tot boeken.

1 nov tem 11 jan 2014