Steve Robyns

06.10 — 27.10.2018

Het werk van Steve Robyns is het gevolg van een emotief en intuïtief gestuurd proces. Een zoektocht die het onderliggende opgraaft en het een herbestemde schoonheid geeft.

Het startpunt voor dit proces is zijn archief. Zijn materiaal verzamelt hij op zolders van musea, achterkamertjes van taxidermisten, in onbruik geraakte ateliers, werkruimtes of zelfs rommelmarkten. Op deze manier ontstaat er een organische en kleurrijke verzameling. Dit rariteitenkabinet is het startpunt van mijn artistieke zoektocht.

Door het herbestemmen van doorleefde, half vergane objecten of onderdelen, dierlijke resten en andere in mysterie gehulde artefacten, tracht hij te zoeken naar een vormtaal die een nieuwe schoonheid toont. Doorspekt van vergankelijkheid en intrige, het aantrekkelijke onbekende, de mystiek van aantrekking en afstoting. Want in vergankelijkheid schuilt de zekerheid.

Zijn artistiek proces resulteert in zelfgecreëerde artefacten die de toeschouwer lokken met intrige. Om zo de kijker terug te brengen naar de schoonheid, zekerheid en de eerlijkheid die eindigheid met zich meebrengt.

vernissage zaterdag 6.10 van 19 tot 22 uur

expo: 6.10 – 27.10.18