Zenk One

26.08 — 28.05.2016

De titel By the power of nature omvat het thema van de serie werken die Zenk One (aka Robin Nas) gaat exposeren.

Hij heeft zich hiervoor laten inspireren door twee van zijn fascinaties. Als kind was hij behoorlijk fan van jaren 80 tekenfilm series, denk aan Masters of the Universe, MASK, Marshall Bravestar, Ghostbusters etc. En kon hij eindeloos met de actiefiguren spelen. In de puberteit verdwenen de poppen verdwenen uit zijn leven tot hij enkele jaren terug op een rommelmarkt He-Man weer tegenkwam. De oude liefde was er weer. Inmiddels staan er meer dan 80 poppen inclusief kastelen te pronken in zijn studio.

Het andere thema zijn patronen en structuren uit de natuur en het dierenrijk, dit is een thema die vaker in zijn werk terugkomt. De organische vormen en het kleurenpallet, met referenties naar bossen tot zijn eigen tuin, zijn een bron van inspiratie voor Robin.

Zenk One (aka Robin Nas) leerde op zijn 16e de wereld van graffiti kennen. Wat meteen ook de start van zijn creatieve carrière was. In 2005 is hij zijn eigen ontwerpstudio begonnen in Breda.
Zijn werk bestaat uit illustraties, schilderijen, muurschilderingen en grafische uitingen. Deze diversiteit bracht hem uiteenlopende klanten van over de hele wereld.
Zijn illustraties zijn te herkennen aan de zachte maar directe realistische lijntekeningen met grafische elementen. En is zeer accuraat, subtiel, toegankelijk en uniek. Het experiment gaat hij graag aan door zijn illustraties op te bouwen uit verschillende materialen.
Ook is hij bekend van zijn grote realistische portretten met spuitbus, het materiaal waar het 19 jaar geleden allemaal mee begon.