2SHY

2SHY
SHADOW BOXING

vernissage 04.03 – 19-22 uur
Expo 04.03 – 16.04

De parijse illustrator, typograaf 2SHY treedt uit de schaduw in Alley. Krachtige lijnen versus een kleurrijke fantasiewereld samen in de ring.

In het digitale tijdperk verkent 2SHY zijn weg met een geheel eigen visuele taal. In zijn illustraties, grafisch design en handgemaakte typografie reist hij voortdurend van de ene wereld naar de andere en al even divers is hij in materiaalkeuze en samenwerkingen. Deze ‘self made’ man heeft een klare en herkenbare signatuur.

Al meer dan een decennium werkt 2SHY aan een kleurrijk, spontaan, misschien zelfs naïef universum. Hij ontwikkelde een krachtige iconografie en is een pionier in belettering, die zich bevindt op het kruispunt van graffiti, pop cultuur met referenties naar zijn kindertijd. Zijn werk is picturaal en de lijnvoering strak en steeds verfijnder door de jaren heen.

Na een intense periode van treinen beschilderen, in de jaren negentig, slaat 2SHY nu de brug naar galeries. Zijn werk omvat monumentale schilderijen, mixed media, zelfs keramiek. Hij creëert visuele identiteiten voor kunstenaars, brands en events. Steeds onbevangen en expressief in de tijdsgeest van zijn generatie.