Arthur Vandekerckhove

Artuur Vandekerckhove groeide op in een artistiek nest. Met zijn krachtige, directe lijntekeningen creëert hij zijn eigen (zwart-wit) universum. Geïnspireerd door het dagelijks leven en zijn filmische droomwereld.

Al vroeg in zijn jeugd ontdekte hij dat het krassend geluid van pen en inkt op papier een meditatieve werking op hem had.
Zijn vakanties spendeerde hij met het illustreren van de boeken die hij las of de muziek die hij beluisterde.De keuze voor grafisch ontwerp aan Sint-Lucas Gent, waar hij in 2004 afstudeerde, leek dus een logische studiekeuze.

De tijd vloog voorbij en schetsboeken raakten gevuld, maar het was pas in 2012 dat Artuur zich met volle overgave begon toe te leggen op zwartwit tekeningen. Als grafisch ontwerper houdt hij van zijn rol als dienaar van het esthetische en functionele, maar de lange dagen achter het scherm deden hem weer verlangen naar het geluid van pen op papier.

De illustraties waar hij nu aan werkt zijn als teksten in een dagboek. Avonturen geïnspireerd door het dagelijks leven en zijn droomwereld.

www.artuurvandekerckhove.com

VERNISSAGE 
ZATERDAG 5.12 VAN 19-22 UUR

EXPO 5.12 – 09.01.16

https://www.facebook.com/events/1511670135794018/