Eike König

opening night: saturday 21.4 – 19-22hr
expo: 21.4 – 2.6.18

Eike König is designer, kunstenaar, docent en oprichter van ontwerpstudio Hort in Berlijn. Met zijn studio werkte hij onder andere voor Nike, Bauhaus, Ken Ishii, Booka Shade en Frankfurter Positionen.

De anti-esthetische stijl van Eike König kent voor- en tegenstanders. Op het eerste zicht lijkt het werk van König eenvoudig: seriële herhalingen, weinig kleur, vetgedrukte letters, korte statements en een iconische branding komen samen in zijn oeuvre.

Hij produceert geen antwoorden, maar eerder een discours. Gedeeltelijk met autobiografische elementen, triggert hij in zijn creatieve proces een alomtegenwoordige media-kakofonie die ons dagelijks overspoelt met inhoudelijke boodschappen.

Maar Eike zou zijn koninklijke achternaam niet verdienen als hij zijn anti-esthetische stijl niet met zoveel virtuositeit zou brengen of zijn eigen visuele chaostheorie niet had uitgevonden. Op zijn eigen – vrij radicale – manier laat hij zijn licht schijnen op designelementen die een enorme stroom aan associaties teweegbrengen bij de waarnemer.