LOULOU & TUMMIE

LouLou & Tummie

LouLou & Tummie nemen je mee in hun kleur- en fantasierijk universum van figuren en robots. In Alley tonen ze alle facetten van hun werk. Gaande van prints tot de houten robots van LouLou’s Woodshop en Tummie’s patronen op kussens en knuffels.

“Vrolijke en kleurrijke personages, machines, robots met een fantasierijke naïviteit bevolken de wereld van Loulou & Tummie. Hoewel de illustraties en animaties eenvoudig lijken, ze zijn goed doordacht en geen detail wordt overgelaten aan het toeval. De veelheid in details en het gebruik van goed uitgebalanceerde kleuren, zorgen voor een harmonieus resultaat.”

Laurens (Loulou) en Chantal (Tummie) zijn een creatief duo. Ze werken sinds 2004 samen vanuit het Nederlandse Tilburg. Op het eerste zicht komt hun individuele werk over als tegenstrijdig: Tummie werkt met schattige personages en sierlijke patronen, terwijl Loulou’s werk strak en geometrisch is. Maar ze vonden een symbiose en sindsdien werken ze onder de naam Loulou & Tummie.

Hun portfolio toont een breed scala aan projecten zoals ontwerpen voor apps, reclamecampagnes, boeken, speelgoed, pluche poppen, muurschilderingen, character designs voor games. Buiten opdrachten voor oa. Pepsi, Mercedes Benz… werken ze ook aan vrij werk wat vaak resulteert in nieuwe ontdekkingen die ze vervolgens kunnen toepassen in hun opdrachten. Voorbeelden hiervan zijn de handgemaakte houten figuren onder de naam Loulou’s Woodshop en een gedurfde kinderkleding lijn Tummietown.

vernissage 24.02 19-22u
expo 24.02 – 25.03