Oli-b

Oli-B nodigt u uit in zijn kleurrijke, genuanceerde en levendig universum; waarin de personages en andere elementen uit zijn verbeelding intuïtief en spontaan verstrengelen. Een denkbeeldige en aparte plaats; waar bewegingen en ritme samenkomen. Hij doet de kleuren dansen en opent de deur naar een omgeving waar de betekenis anders wordt door de vele interpretaties.

«This place is where the sky and the future are bright; where it never rains except for a few drops of color from time to time. It’s the place where I forget what surrounds me, where I escape, where everything is splendid».

Zo beschrijft Oli-B zijn universum; de psychische toestand waarin hij opgaat zodra hij een pot verf opent en de eerste penseelstreek zet. In dit creatieve proces worden twijfels krachten en concentratie laat paradoxaal genoeg het loslaten.

Met abstracte en figuratieve vormen in levendige kleuren, stelt Oli-B de grenzen van zijn bijzondere universum; waarbij ‘oneirism’ verweeft met harmonie en hoop.

Hij toont zijn ideaal en optimistische visie op de wereld, maar desalniettemin sluipen er hier en daar ook punten van bitterheid of verdriet in zijn werken.